uk

Відеозвіт про семінар «Роль культурного інтелекту в освітніх практиках викладання іноземної мови у вищій школі»

Звіт про семінар «Роль культурного інтелекту в освітніх практиках викладання іноземної мови у вищій школі»

06 листопада 2021 р. за ініціативи кафедри теорії, практики та перекладу німецької мови на платформі Zoom відбувся міжкафедральний методичний семінар «Роль культурного інтелекту в освітніх практиках викладання іноземної мови у вищій школі», у якому взяли участь здобувачі наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 «Філологія» та науково-педагогічні працівники факультету лінгвістики. Спікером на семінарі виступила кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри ТППНМ Вікторія Миколаївна Білицька.

Семінар був присвячений надважливій проблемі культурного інтелекту як здатності індивіда ефективно функціонувати та взаємодіяти у ситуаціях, що характеризуються різноманіттям. Вікторія Білицька наголосила на особливостях культурного інтелекту в освіті та на важливості переосмислення у цьому контексті педагогічних принципів та методів, а також окреслила перспективи подальших досліджень у цьому напрямку. Окрім цього, спікерка представила результати дослідження, спрямованого на виявлення рівня культурного інтелекту в Україні.

Учасники семінару брали активну участь у дискусії за темою семінару та поділилися власним досвідом подолання культурних стереотипів у своїй освітньо-науковій діяльності.

Переглянути семінар можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1lhhRJ-JGLHpUt7_Sk7oLfimEEuadWKuW/view?usp=sharing

Leave a Reply