uk

Цикл лекцій-презентацій професорки Світлани Маценки «Брехт інтермедіальний» у трьох частинах. 6, 13 і 20 травня 2022 року

Зустрічі відбудуться по п’ятницях 6, 13 і 20 травня 2022 року о 16:00 на платформі Zoom.

Посилання на долучення надішлемо усім зареєстрованим, а також нашим постійним підписникам.

Зареєструватися на подію можна за ланкою: https://bit.ly/реєстрація_Брехт

У брехтознавстві поняття медіум / медіа вживається вже давно, медіаорієнтована лектура для німецького митця цілком характерна. Із (масово)комунікативно-теоретичної і комунікативно-соціологічної перспективи медійну практику й естетику Брехта дослідники окреслили передусім в зв’язку із так званим Тригрошовим процесом, кульмінацією якого стали ідеологічно-критичні розмисли теоретика, зокрема щодо кіно і радіо. Творчість Брехта оцінюють як спробу працювати з, в і через медіа.

Особливу увагу звертають при цьому на новітні умови літературного продукування в контексті медіарозвитку у Ваймарській культурній індустрії. Тобто літературна продукція й організація тексту підкреслено залежала від прагнення авторів увійти в апарати (і модифікувати їх). З розвитком сучасних літературно-центрованих інтермедіальних студій з’явилася можливість поглибленого погляду на мистецьку діяльність Бертольта Брехта.

Три частини циклу лекцій «Брехт інтермедіальний» присвячені таким аспектам:
— медійний концепт Бертольта Брехта;
— Бертольт Брехт і образотворчі мистецтва (живопис, фотографія);
— Бертольт Брехт і музика;
— Бертольт Брехт і кіно;
— інтермедіальність епічного театру.

Leave a Reply