uk

“Digital Tools and Trends in Natural Language Processing”

Міжкафедральний лінгвістичний семінар для аспірантів “Digital Tools and Trends in Natural Language Processing”

Шановні аспіранти, магістри, викладачі та всі охочі!

Запрошуємо вас взяти участь у роботі міжкафедрального лінгвістичного семінару Digital Tools and Trends in Natural Language Processing”, який відбудеться 06 грудня 2022 р. о 12:30 (за Київським часом).

Спікер: д.філол.н., професор, завідувач кафедри романо-германської філології та порівняльно-типологічного мовознавства Київського університету імені Бориса Грінченка  Русудан Махачашвілі.  

Зустріч організовано кафедрою теорії, практики та перекладу англійської мови факультету лінгвістики у межах реалізації освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії за спеціальністю 035 Філологія.

Лінк на приєднання:

https://us02web.zoom.us/j/88355409970?pwd=bGl0YnRpUUlDMlhJQi9pcWRyNmJwUT09

Meeting ID: 883 5540 9970

Passcode: 234286

Звіт про лінгвістичний семінар «Digital Tools and Trends in Natural Language Processing»

06 грудня 2022 року за ініціативи кафедри теорії, практики та перекладу англійської мови на платформі Zoom відбувся міжкафедральний науковий лінгвістичний семінар «Digital Tools and Trends in Natural Language Processing», у якому взяли участь здобувачі наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 «Філологія. Доповідачем на семінарі була докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри германської філології Київського національного університету імені Бориса Грінченка Русудан МАХАЧАШВІЛІ.

Питання, які обговорювалися на семінарі, були присвячені особливостям цифрової лінгвістики та досягненням українських науковців у цій сучасній галузі знання, актуальним Міжнародним проєктам, до яких долучаються українські гуманітарії, а також цифровій грамотності. Усвідомлюючи, що все наше сучасне буття, в тому числі освіта і спілкування, неминуче пов’язані з цифровим світом, надзвичайно корисно було ознайомитися із сучасним інструментарієм лінгвістичних досліджень корпусів, баз даних, створення нейромереж та в подальшому – штучного інтелекту.

Доповідач також підняла питання нагальності нашої спільної роботи на лінгвістичному цифровому фронті боротьби з російською агресією та просуванням України у світі.

Переглянути семінар можна за посиланням:

Leave a Reply