uk

Відеозвіт про семінар «Послідовний підхід до наукового дослідження у рамках академічної мобільності в Німеччині, Іспанії та Франції: виклики, можливості, реалізація»

Звіт про семінар

«Послідовний підхід до наукового дослідження у рамках академічної мобільності в Німеччині, Іспанії та Франції: виклики, можливості, реалізація»

19 листопада 2021 р. за ініціативи кафедр теорії, практики та перекладу німецької мови та теорії, практики та перекладу англійської мови на платформі Zoom відбувся міжкафедральний науковий лінгвістичний семінар «Послідовний підхід до наукового дослідження у рамках академічної мобільності в Німеччині, Іспанії та Франції: виклики, можливості, реалізація», у якому взяли участь здобувачі наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 «Філологія» та науково-педагогічні працівники факультету лінгвістики. Спікерами на семінарі виступила к. філол. н., старший викладач КТППНМ Ірина Гаман, аспірантка 4 р.н. Валерія Гавриленко та аспірантка 2 р.н. Анастасія Скічко.

У своєму виступі Ірина Гаман поділилася своїм власним досвідом вступу та навчання в аспірантурі Європейського університету Віадріна у Франкфурті-на-Одері в Німеччині. Спікерка детально розповіла про процедуру подачі документів та особливості отримання гранту на навчання в Німеччині.

Валерія Гавриленко, яка наразі перебуває на науковому стажуванні в Університеті Лотарингії за кредитною академічною мобільністю у рамках міжунституційної угоди «Еразмус+», розповіла про специфіку навчання на програмі доктора філософії у Франції.

Аспірантка 4 року навчання Анастасія Скічко зацікавила слухачів своєю розповіддю про наукове стажування в Університеті Гранади (Іспанія). Анастасія окреслила основні етапи подачі заявки на участь у програмі академічної мобільності та наголосила на моментах, на які особливо слід звертати увагу охочим навчатися закордоном.

Переглянути семінар можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1fffFUYaR6Hv1NPmLp32mADGaAS1TqMxr/view?usp=sharing

Leave a Reply