uk

Методологія аналізу мультимодального політичного наративу

Шановні аспіранти, магістранти, викладачі та всі охочі!

Запрошуємо вас взяти участь у роботі міжкафедрального лінгвістичного семінару “Методологія аналізу мультимодального політичного наративу”, який відбудеться 15 лютого 2023 р. о 16:00 (за Київським часом).

Спікер: д.філол.н., професор, заслужений працівник освіти України, професор кафедри англійської філології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Світлана Анатоліївна Жаботинська.  

Зустріч організовано кафедрою теорії, практики та перекладу англійської мови факультету лінгвістики у межах реалізації освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії за спеціальністю 035 Філологія.

Покликання на приєднання:

https://us02web.zoom.us/j/88669401769?pwd=SEVULzJzdjZGOVU4bHZwV3V6aGdNQT09

Meeting ID: 886 6940 1769

Passcode: 381755

Звіт про лінгвістичний семінар “Методологія аналізу мультимодального політичного наративу”

15 лютого 2023 року за ініціативи кафедри теорії, практики та перекладу англійської мови на платформі Zoom відбувся міжкафедральний науковий лінгвістичний семінар «Методологія аналізу мультимодального політичного наративу», у якому взяли участь здобувачі наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 035 Філологія. Доповідачем на семінарі була доктор філологічних наук, професор, заслужений працівник освіти України, професор кафедри англійської філології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Світлана Анатоліївна Жаботинська.

Під час роботи семінару доповідач окреслила загальні характеристики наративу і його політичного різновиду, та сфокусувала увагу аудиторії на явищі сучасного стратегічного політичний наративу крізь призму його мультимодальних ресурсів, задіяних у створенні і вираженні смислів. Особливо цінним під час роботи семінару стало детальне і чітке представлення сучасного методологічного інструментарію виконання семіотико‐когнітивного аналізу мультимодальності в медійних наративах.

Зважаючи на те, що реалізація комунікативних потреб у сучасному світі виходить за межі тексту як вербального феномена та вимагає урахування і невербальних одиниць, актуалізованих різними семіотичними ресурсами та позамовними факторами, які впливають на текстотворення, текстосприйняття, а також конструювання і вираження смислів, емоцій, цінностей та ідеологій, підняті доповідачем питання викликали жваву дискусію, оскільки відкривають перспективи аналізу та, відповідно, протистояння сучасному агресивному російському наративу російсько-української війни.

Презентація семінару, яка містить перелік публікацій С.А. Жаботинської за темою семінару:

Переглянути семінар можна за покликанням:

Leave a Reply